Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Львівський Макарій спростував російські байки про Чекалкіна і «недійсні хіротонії» в УАПЦ

    Митрополит Львівський Макарій (Малетич) спростував байки російських пропагандистів та деяких прихильників УПЦ МП, щодо неканонічності хіротоній в УАПЦ, яка об’єдналась з УПЦ КП та двома єпархіями УПЦ МП на Об’єднавчому соборі у кінці 2018 року.

    «Я маю лінію хіротонії від патріарха Мстислава (Скрипника), а третій єпископ був зі сторони митрополита Філарета (Денисенка). Але Москва закинула в інтернет інформацію, що я служив разом з якимось пройдисвітом Чекаліним. Ця брехня дуже поширилась», – розповів архієрей ПЦУ в інтерв’ю для Духовної Величі Львова.

    Він каже, що це через те, що має коріння з Бойківщини.

    «Тому кажу: бійтеся Бога, я того Чекаліна на очі не бачив. Я не те, що з ним не служив, я навіть з ним не зустрічався. Але ця московська “качка” долетіла навіть до Вселенської патріархії. Однак Патріарх Варфоломій не поставив під сумнів мою хіротонію та інших архієреїв», – підкреслив митрополит Макарій.

    Нагадаємо, раніше владика розповів, що УПЦ МП хоче розмовляти з ПЦУ так само, як Путін з Україною, тобто на своїх умовах. Крім цього він впевнений, що УПЦ МП і РПЦ домовились заздалегідь про зміни до статуту.

    Найсвіжіше

    Популярне