П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ МП хоче розмовляти з ПЦУ так само, як Путін з Україною – на своїх умовах, – митрополит ПЦУ Макарій (Малетич)

    Архієрей Православної Церкви України митрополит Львівський Макарій (Малетич) прокоментував процес об’єднання УПЦ МП і ПЦУ. Сподіватись на об’єднання можна лише після перемоги над російським загарбником.

    «Священний Синод та архієрейський Собор закликав до діалогу УПЦ МП, але жодного кроку в цьому напрямку зроблено не було, принаймні мені не відомо, але деякі їхні архієреї вже ставлять якісь умови. Так як Путін хоче розмовляти, але на своїх умовах. Ось розумієте, це цікаво. Якщо хтось говорить не щиро, це відчувається. Просто відчувається, як би ти цього не приховував», – сказав митрополит ПЦУ в інтерв’ю «Духовна велич Львова».

    Митрополит Макарій, заявив, що він як член Синоду припускає можливість зробити ще одне об’єднання, скликати ще один об’єднавчий собор. «Та коли я все більше чую, що в УПЦ (МП, – ред.) висувають різні умови, і не якісь посередні, а їх умови, це мене засмучує».

    Архієрей ПЦУ прогнозує, що найближчим часом об’єднання УПЦ МП із ПЦУ не відбудеться.

    «В найближчий час, ні. Ось коли закінчиться війна і українська перемога буде. Тому що навряд чи Європа змусить нашу владу поступитись Росії, щоб “зберегти обличчя Путіну”. Дуже багато людей загинуло і військо буде проти. Так ось, коли рашистів викинуть з української землі, тоді, може, у них щось в головах переміниться і вибору не буде», – запевнив митрополит Макарій.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, що до ПЦУ майже щодня переходять парафії з московського патріархату. Також предстоятель ПЦУ вважає, що об’єднання Українських Церков у єдину помісну Церкву є неминучим.

    Найсвіжіше

    Популярне