П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Жидичинський чернець служить у волинській бригаді

    У 14-й окремій механізованій бригаді ім. Князя Романа Великого повідомили, що в її лавах перебуває… монах. Про це пише сайт Волинської єпархії ПЦУ.

    Ієродиякон Пимен – насельник монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату. Навчався у Волинській православній богословській академії.

    «В перші дні після 24-го лютого не знаходив собі місця в монастирі: від того, що відбувалося навкруги, просто розривало зсередини, – розповів захисник. – Маючи воєнний досвід, (до прийняття духовного сану я служив у нашій Князівській 14 бригаді) попросився на фронт. І хоча мій духовний сан мені це забороняв, з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла я мобілізувався, і зараз тут: зі зброєю в руках разом із побратимами роблю те, що маю, для своєї держави та свого народу. Ми захищаємо своє! З нами Бог і Україна! І Перемога за нами».

    А декан монастирів єпархії і намісник жидичинської обителі архімандрит Константин (Марченко) про о. Пимена каже так: «Хороший щирий монах, служить в монастирі багато років».

    Найсвіжіше

    Популярне