П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП збираються скаржитись на мера Франківська у Європарламент

    Прихильників Московського Патріархату обурили заяви мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа, який 27 червня у прямому ефірі на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці закликав жителів міста допомогти громаді собору Різдва Христового “фізично перейти в ПЦУ”.

    Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

    Про висловлювання мера Франківська представники УПЦ МП вже повідомили правоохоронців. Але цього їм виявилося не достатньо.

    Як заявила юристка Вікторія Кохановська, що про цю та подібні ситуації вони повідомлять також у Європарламент. Виловлювання Марцінківа вона називає “екстримістськими”.

    Нагадаємо, як повідомив в ефірі радіо Західний полюс міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, у Франківську частина парафії «УПЦ» МП на Довженка хоче вийти з московського патріархату, а священники «УПЦ» МП проти виходу із московського патріархату.

    Йдеться про єдину в Івано-Франківську православну церкву московського патріархату, що на вулиці Довженка.

    «Сьогодні частина громади цієї церкви подала документи до обласної військово-цивільної адміністрації про перехід у ПЦУ, частина не хоче переходити. Очікуємо від обласної військово-цивільної адміністрації рішення про реєстрацію цієї громади, щоб в законний спосіб перейти в ПЦУ», – каже Руслан Марцінків.

    «Дивує мене, що понад п’ять тижнів документи не підписують. На жаль, в державі є політика, що Московський патріархат — не на часі. Але в нас це — дуже актуально. Приклад того, як ми на вулиці Чорновола звільнили приміщення парафії. Я думаю, тут треба вирішувати у законний спосіб», – розповів мер. Він додав, що «ми повинні стояти на своєму».

    Найсвіжіше

    Популярне