Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Комітет ВРУ закликав захистити релігійну сферу від наративів ідеології «русского міра»

    Держкомітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики запропонував парламенту розробити та ухвалити закон, який би захистив релігійну сферу від наративів ідеології «русского міра».

    Про це йдеться у рекомендаціях Комітету, опублікованих 28 червня 2022 року на сайті Держслужби України з етнополітики та свободи слова.

    «Створити робочу групу, до якої увійдуть експерти з питань iнформацiйної безпеки та релігії, для аналізу чинного законодавства з метою ефективного впровадження захисту релігійної та освітньо-інформаційної сфер від наративів ідеології “русского міра”», – йдеться в рекомендаціях комітету ВР для ДЕЕС.

    Також Комітет ВР рекомендує Держслужбі України з етнополітики та свободи совісті «розробити методичні рекомендації щодо проведення просвітницької роботи, спрямованої на роз’яснення права релігійних громад на зміну канонічного підпорядкування».

    Крім цього комітет рекомендує ВРУ прийняти законопроєкт «про заборону діяльності релігійних організацій, уповноважені особи яких засуджені за злочини проти основ національної безпеки, а також діяльність яких спрямована на глорифікацію, виправдання дій та/або бездіяльності осіб, які здійснювали або здійснюють збройну агресію проти України, виправдовують, визнають правомірною, заперечують збройну агресію Російської Федерації проти України, розпалюють релігійну ворожнечу».

    Нагадаємо, ДЕЕС опублікувала рекомендації про загрози національній безпеці України, пов’язані з Московською Церквою. Також у Львові заборонили діяльність УПЦ МП та секти Іллі Догнала.

    Найсвіжіше

    Популярне