П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ДЕЕС опублікувала рекомендації про загрози національній безпеці України, пов’язані з Московською Церквою

    Державна служба з етнополітики і свободи совісті опублікувала Рекомендації слухань у Комітеті на тему: «Про загрози національній безпеці України, пов’язані з діяльністю релігійних організацій, що мають керівні центри на території держави-агресора» (30 травня 2022 року).

    Про це 27 червня повідомляє сайт ДЕСС.

    Під час слухань народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади та інших державних органів, керівники обласних військових адміністрацій, обласних рад, місцевого самоврядування, науковці та експерти у сфері свободи совісті обговорили такі питання:

    • дотримання свободи совісті та віросповідання в умовах воєнного стану, зокрема й на тимчасово окупованих територіях;
    • релігійна свобода та національна безпека у гуманітарній сфері;
    • фінансово-економічна та освітньо-інформаційна діяльність релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться на території держави-агресора;
    • виконання законодавства, що стосується реєстрації релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться на території держави-агресора, та зміни підлеглості релігійними громадами.

    У комітет гуманітарної та інформаційної політики рекомендує ВРУ заборонити діяльність релігійних організацій з центром в країні агресорі.

    Нагадаємо, в Україні частково або повністю знищено понад 150 культурних об’єктів — ЮНЕСКО. Також колишній священик УПЦ МП допомагає рашистам у війні проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне