Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Іларіон Алфеєв ще раз подякував Орбану за Кіріла

    Екс-глава Відділу зовнішніх зв’язків РПЦ митрополит Будапештський та Угорський Іларіон 27 червня зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у його робочій резиденції.

    Про це повідомляє Благовіст-інфо.

    Митрополит Іларіон передав Орбану привітання Кіріла та висловив подяку “за тверду позицію країни щодо неприпустимості включення імені Патріарха Московського до списку санкцій Євросоюзу”. Керманич Будапештсько-Угорської єпархії розповів про хід реставраційних робіт в Успенському кафедральному соборі та інших храмах єпархії, які здійснюються коштом, виділеним державою.

    У ході бесіди відбулося обговорення планів подальшої взаємодії Будапештсько-Угорської єпархії Московського Патріархату з Угорщиною та інших питань, що становлять взаємний інтерес.

    Нагадаємо, митрополит Іларіон відвідував Угорщину 1-5 червня. Одразу після цієї поїздки 7 червня на Синоді РПЦ його позбавили усіх посад, зокрема звільнили від обов’язків голови Відділу Зовнішніх Церковних Зв’язків, постійного члена Священного Синоду РПЦ ректора Загальноцерковної аспірантури і докторантури імені святих рівноапостольних Кирила та Мефодія та відправили керувати Будапештсько-Угорською єпархією.

     

    Найсвіжіше

    Популярне