П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Делегація Вселенського патріархату завітала до папи Римського

    Папа Франциск 30 червня прийняв на аудієнції делегацію Вселенського Патріархату на чолі з Архиєпископом Тельмінським Йовом.

    Про це повідомляють Новини Ватикану.

    Папа Франциск подякував делегації Константинопільського Патріархату за їхню присутність в Римі у день урочистості святих апостолів Петра і Павла.

    «Ваша присутність на Євхаристійному Богослужінні стала для мене і для всіх причиною великої радості, бо вона наочно виявила близькість і братерську любов Константинопольської Церкви до Церкви Риму», – зазначив Святіший Отець.

    Він наголосив на важливості екуменічної діяльності між двома Церквами.
    Святіший Отець зазначив, що пошук єдності мж християнами є не лише внутрішнім церковним питанням, а важливою умовою для реалізації справжнього вселенського братерства, яке виявляється у справедливості та солідарності щодо всіх.

    Святіший Отець вказав на роль Змішаної міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою Церквою та Православною Церквою, яка торує шлях до повного сопричастя, відновивши засідання свого Координаційного комітету після дворічної перерви внаслідок пандемії Covid-19.

    «Не задовольняймося “церковною дипломатією”, щоби ввічливо залишатися при своїх ідеях, але разом ступаймо вперед як брати: молімося одні за одних, працюймо один з одним, підтримуймо один одного, дивлячись на Ісуса і його Євангеліє. Це шлях до того, щоб новизна Бога не ставала заручником поведінки старої людини (пор. Еф 4,22-24)», – заохотив папа Франциск.

    Найсвіжіше

    Популярне