Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    89% українців вважають неприйнятними поступки територією заради миру — опитування

    Більш як половина українців переконані, що Україна зможе звільнити всі свої території, включно з Кримом та Донбасом. Для 89% опитаних поступки територією заради миру є неприйнятними.

    Про це свідчать результати нового опитування, проведеного на замовлення видання The Wall Street Journal та дослідницького інституту NORC при Чиказькому університеті, пише «Радіо Свобода».

    66% респондентів переконані, що Збройні сили зможуть звільнити ті території, які росія окупувала від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого. Лише 10% опитаних сумніваються в цьому.

    Трохи більш ніж половина — 53% українців — впевнені, що ЗСУ зможуть витіснити російських окупантів з усієї території України, включно з окупованими Донбасом та Кримом.

    Понад 50% опитаних українців сказали, що втратили на війні знайомих або родичів. А дві третини респондентів зізнались, що через війну втратили роботу або можливості заробити на прожиття.

    Оцінюючи дії президента Володимира Зеленського, 78% опитаних висловили підтримку тому, як глава держави реагує на російське вторгнення. Водночас 7% опитаних вважають дії президента слабкими.

    Про мир з росією

    Переважна більшість опитаних (81%) виступають проти переговорів про те, щоб залишити росії Крим і окремі частини Донецької та Луганської областей, які рф захопила до повномасштабного вторгнення.

    А близько 89% українців вважають неприйнятною потенційну угоду з росією, яка б передбачала територіальні поступки України заради досягнення миру.

    Про допомогу Заходу

    Оцінюючи військову та фінансову допомогу Україні в час повномасштабної війни, 89% опитаних українців висловили задоволення підтримкою Польщі, яка прийняла 3 мільйони біженців з України та надає Києву озброєння.

    Близько 75% респондентів задоволені допомогою США. Водночас лише 27% опитаних сказали, що задоволені підтримкою Франції, і лише 22% — що задоволені допомогою Німеччини.

    Найсвіжіше

    Популярне