Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Лисичанську від обстрілів російських загарбників постраждали два храми УПЦ МП

    Під час війни рф проти України у Лисичанську під обстріл російських загарбників потрапив Другий Митрофанівський храм УПЦ МП та територія навколо церковної будівлі.

    Про це повідомляє пресслужба Сєвєродонецької єпархії УПЦ МП у своєму Telegram-каналі без зазначення російської причетності до злочинів.

    Також у повідомленні йдеться, що від влучення снаряда згорів тимчасовий храм на честь великомучениці Варвари.

    Також внаслідок обстрілів рашистами міста Гірське снаряди впали на територію Свято-Успенського храму УПЦ МП. Пошкоджено парафіяльний будинок, у якому жив священник УПЦ МП, також осколками посічено фасад храму.

    Місто Лисичанськ знаходиться під контролем України. Як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай ворожі війська штурмують Лисичанськ із двох напрямків: південного і південно-західного. Станом на ранок 28 червня тривають бойові дії між Вовчоярівкою та нафтопереробним заводом.

    “Вони намагаються блокувати місто з цієї сторони та заволодіти транспортним сполученням з Донеччиною”, – написав Гайдай.

    Водночас росіяни продовжують нищити місто. Вони цілеспрямовано обстріляли три насосні станції, зокрема одну в Новодружеську. Зруйновані два мости, автомобільний тунель, який з’єднував дві окремі частини міста. Ворог ще раз вдарив по ймовірному скупченню людей, обстрілявши територію ринку.

    Кількість жертв учорашнього обстрілу “ураганами” черги людей за водою складає восьмеро мирних мешканців. Ще 21 одна людина отримала поранення.

    Також стало відомо про ще двох жертв у Лисичанську – одну знайшли в місті, одна жінка померла в лікарні, куди була госпіталізована після обстрілу.

    Нагадаємо, учора вдень росіяни обстріляли натовп жителів, які набирали підвезену в Лисичанськ воду. Серед загиблих – хлопець 2007 року народження, серед поранених – хлопець 2008 року народження.

    Найсвіжіше

    Популярне