Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Районна рада заборонила діяльність УПЦ МП у Львівському районі

    Львівська районна рада на засіданні у вівторок, 28 червня, ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території Львівського району. Парафіям цієї церкви дали два тижні, щоб перейти у підпорядкування ПЦУ.

    Як повідомила заступниця голови Львівської райради Марта Ільчишин, депутати проголосували за заборону діяльності УПЦ МП на території Львівського району та звернулися до керівництва держави про ухвалення аналогічної заборони на державному рівні, передає zaxid.net

    «Діяльність московського патріархату упродовж багатьох років підривала територіальну цілісність України, а сьогодні – відкрито підтримує геноцид української нації й несе пряму загрозу існуванню України. Саме тому її подальше існування та діяльність в Україні є неприпустимою», – прокоментувала Марта Ільчишин у Facebook.

    У коментарі ZAXID.NET заступниця голови Львівської райради зазначила, що таке рішення одноголосно підтримали усі 34 присутні на засіданні депутати з різних фракцій – «Свободи», «Європейської солідарності», «Самопомочі», «Голосу» та «Слуги народу». Загальний склад Львівської райради налічує 64 депутати.

    Раніше УПЦ МП погрожувала владі створити «релігійний фронт» у разі прийняття закону про заборону Моспатріархату. Як не парадоксально, але в юрвідділі УПЦ МП вважають, що окупантам вигідно розірвати вплив Росії на УПЦ московського патріархату. Зокрема вони пишуть наступне: «…через неможливість отримати перемогу у боях, окупанти вчиняють спроби диверсій через такого роду законопроекти».

    Натомість синод ПЦУ закликав владу заборонити МП в Україні, як інструмент гібридної агресії.

    Нагадаємо, на території Вороньківської громади на Київщині заборонена діяльність УПЦ МП. Також у Черкасах заборонили діяльність УПЦ московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне