Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    15 пральних машин подарувала УПЦ США для потреб українських біженців

    Завдяки надісланим коштам, які були зібрані вірянами Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки на чолі з її предстоятелем, митрополитом Антонієм (Щербою) та завдяки турботам архиєпископа Даниїла (Зелінського) при сприянні Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України, було закуплено 15 пральних машинок для мобільних містечок, які розташовані у м. Львові. Сума витрачених коштів становить 5360 доларів.

    З нагоди передачі цієї побутової техніки керуючий єпархією, митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій відвідав одне з мобільних містечок для тимчасово переміщених осіб, яке розташоване у м. Львові, повідомляє пресслужба Львівської єпархії.

    Владика Димитрій у супроводі протоієрея Петра Політила оглянув мобільне містечко та ознайомився з побутом і потребами його мешканців. При церемонії вручення 15 пральних машинок також були присутніми Євген Бойко – В.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради; Віктор Габітов – адміністратор модульного містечка на вул. Пулюя, 20; Іван Сподар – заступник директора центру соціальної підтримки осіб з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування і внутрішньо переміщених осіб.

    «Мешканці містечка, міська влада та всі соціальні служби міста Львова щиро дякують Владикам митрополиту Антонію Щербі та архієпископу Даниїлу Зелінському і всім вірним Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки за допомогу, яка сприяє покращенню побуту тимчасово переміщених осіб. У в свою чергу керівництво Львівсько-Сокальської єпархії й надалі співпрацюватиме з УПЦ в США у напрямку реалізації і направленні отриманих коштів для допомоги потребуючим. Разом працюємо далі!», повідомили на сайті єпархії ПЦУ.

    Нагадаємо, УПЦ США зібрала близько 2,2 мільйона доларів для допомоги українцям. Також УПЦ США продовжує надавати численну благодійну допомогу українцям, постраждалим від загарбників.

    Найсвіжіше

    Популярне