Понеділок, 15 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США продовжує надавати численну благодійну допомогу українцям, постраждалим від загарбників

    Будучи свідками триваючої війни рф проти України та вбивств мирних жителів і зокрема дітей, духовенство та вірні УПЦ США ​​продовжують служити потребам постраждалих українцями по всій Україні.

    Кожна парафія УПЦ США залучена до збору коштів та матеріальної допомоги, які можна передати родинам поранених та загиблих воїнів, переселенців тощо, повідомляє сайт УПЦ США.

    З благословення першоєрарха УПЦ США Антонія архієпископ Даниїл (Зелінський) продовжує піклуватись за розподілом матеріально-технічної та фінансової допомоги в найбільш постраждалі райони України.

    Харків, Луцьк, Київ, Яворів, Львів, Одеса, Суми, Луцьк, Сєвєродонецьк, Дніпро, Маріуполь – це основні міста-хаби, де УПЦ США ​​через служіння місцевих релігійних і громадських діячів продовжує надавати життєдайну підтримку тим, хто вижив, пораненим і переселенцям.

    Відповідаючи на основні потреби для існування, Українська Православна Церква США продовжує допомагати матеріально-технічними постачаннями продуктів харчування та медикаментів у селі Костянтинівка (поруч із зруйнованим містом Донецьк). Митрополит Донецький і Маріупольський ПЦУ Сергій (Горобцов) разом із духовенством та волонтерами курує прозорим розподілом гуманітарної допомоги. У Дніпрі митрополит Сергій передав сім’ям біженців з Маріуполя сотні портативних мультиварок.

    У м. Костянтинівка, тісно співпрацюючи з благочинним Донецької області – отцем Костянтином Кузнєцовим, УПЦ США ​​надає фінансову допомогу їдальні, що забезпечує щоденне харчування біженців. Кілька переносних генераторів придбали та передали військовослужбовцям місцевої української військової частини. Крім того, доставлено матеріально-технічне забезпечення та передано військовим бригадам.

    На Харківщині УПЦ США ​​продовжує фінансувати групу волонтерів (під керівництвом Валерія Бичкова), які, ризикуючи своїм життям, щодня доставляють найнеобхідніші медичні та матеріально-технічні засоби до Харківського району та українцям у яких росіяни зруйнували житло.

    Також у співпраці з Харківською єпархією Православної Церкви України Архієпископ Даниїл координував зусилля з єпископом Митрофаном, який нещодавно роздав найнеобхідніші речі для виживання переселенцям та особам, які втратили свої домівки під час останніх бомбардувань рашистів.

    УПЦ США щиро вдячні всім, хто пожертвував і зробив свій внесок у благодійну ініціативу Церкви. Благодійними внесками «ви наслідуєте вчення Христа про любов, милосердя та самопожертву», – зазначили в Церкві.

    УПЦ США продовжує координувати фінансові пожертви та їх розподіл через різні міністерства в Україні. Зібравши понад 2,2 млн доларів, УПЦ США ​​продовжує фінансувати матеріально-технічні медичні та продовольчі доставки в різні куточки України.

    Нагадаємо, раніше вантаж іграшок від УПЦ США дістався дітей зруйнованих районів України. Також предстоятель ПЦУ освятив автомобілі для ЗСУ закуплені благодійниками із УПЦ США.

    Будь ласка, відвідайте вебсайт УПЦ США, щоб отримувати останні оновлення про гуманітарні зусилля та продовжуйте підтримувати УПЦ США в гуманітарній ініціативі допомоги українцям.

    Найсвіжіше

    Популярне