Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Боротьба тільки розпочинається”. Голова Франківська про перехід храму Різдва Христового до ПЦУ

    Івано-Франківська громада повинна згуртуватися та прийти на службу Божу у храм Різдва Христового на Довженка після його переходу до Православної церкви України.

    З таким проханням звернувся до жителів міський голова Руслан Марцінків.

    “Зареєстрували церкву Різдва Христового на Довженка як храм Православної церкви України, але боротьба тільки розпочинається. Ми бачимо вже заяви отців, і тут громада повинна об’єднатися в тому, щоб допомогти сьогодні Московському патріархату все-таки перейти у Православну церкву України уже фізично. Тому дякую, хто допомагає, хто робить всі зусилля, щоб нарешті Московський патріархат в Івано-Франківську вже не тільки документально, а й офіційно перейшов на український бік”, — сказав Руслан Марцінків.

    26 червня священники собору Різдва Христового провели парафіяльні збори. На них закликали паству проголосувати за вірність УПЦ Московського патріархату на чолі з митрополитом Онуфрієм. Сталося це після оприлюднення міським головою Русланом Марцінківим 25 червня документа про перехід храму Різдва Христового у підпорядкування Православній церкві України. Загалом попи зібрали 496 підписів парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне