Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП Філарет: Все має завершитися єдиною православною церквою в Україні

    Митрополит УПЦ МП у Львові Філарет (Кучеров) заявив, що історія із визнанням має закінчитись об’єднанням, над чим треба всім працювати. Він навів, як приклад Охридської архієпископії.

    Охридська Архієпископія «була і не автокефальною, і не автономною. Але і її визнавали, сприймали інші як канонічну структуру. І ніякої грамоти їй не давали. Світове православ’я може за замовчуванням ухвалити це рішення і все, не потрібно надсилати якихось листів про визнання незалежності УПЦ. Потрібно просто мати євхаристійне спілкування і приймати нашу церкву як православну канонічну структуру. Ця вся історія з визнанням має колись закінчитися, постійно так тривати не може. Результатом має бути єдина православна церква в Україні. Над цим ми усі мусимо працювати», – розповів Філарет в інтерв’ю для Главкому.

    Він зазначив, якщо Москва продовжуватиме ескалацію, то УПЦ МП потрібно рухатися вперед. «Потрібно буде говорити з помісними церквами, з Константинополем», – розповів Філарет.

    Нагадаємо, раніше митрополит УПЦ МП Філарет розповів, що «УПЦ – це не якісь заїжджі москалі» і пожалівся на тиск влади. Також він запевняв, що готовий до діалогу із ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне