Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП у Львові запевняє, що готовий до діалогу із ПЦУ

    Митрополит УПЦ МП у Львові Філарет (Кучеров) заявив про готовність до діалогу із Православною Церквою України. Він впевнений, що наскільки скоро в Україні буде єдина Церква залежить від всіх православних.

    Про це він розповів у інтерв’ю для zaxid.net

    «Через який час буде єдина Церква, залежить виключно від нас – від УПЦ і від ПЦУ. Я особисто готовий до діалогу на Львівщині і впевнений, що владика Димитрій [митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ] і владика Макарій [колишній глава УАПЦ] теж готові. Ми маємо іти до цього з чистим серцем, припинити агресію і говорити. А владі і СБУ варто припинити тиск на громади», – вважає митрополит УПЦ МП Філарет.

    Він нагадує, що міжконфесійне протистояння на політичному рівні тривало в Україні десятки років і припинилося, коли про це попросив особисто президент Леонід Кучма.

    «З того часу медійне протистояння припинилося. Предстоятелі почали зустрічатися і подавати руку один одному на державних заходах, хоча колись заходили до зали крізь різні двері і сиділи в різних кінцях. …», – вважає Кучеров.

    На його думку тепер доведеться почати з нуля і надолужити втрачене за пару років.

    Нагадаємо, митрополит Філарет (Кучеров) пожалівся на тиск влади і заявив, що «УПЦ – це не якісь заїжджі москалі». Також, на його думку «провокації проти візиту патріарха Варфоломія готували маргінали».

    Найсвіжіше

    Популярне