П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Провокації проти візиту патріарха Варфоломія готували маргінали», – єрарх УПЦ МП у Львові Філарет

    «Маргінали» погрожували зірвати минулорічний візит Варфоломія в Києві. Таку думку висловив митрополит УПЦ МП у Львові Філарет (Кучеров).

    «Маргінали. Митрополит Онуфрій просив єпископів і духовенство не вдаватись до осуду візиту патріарха Варфоломія, тому що він патріарх. Але варто розуміти, що в кожній релігійні спільноті є свої “ортодокси” та радикали, які мають власне бачення церковної політики і церковного життя», – сказав Філарет.

    Він нагадав, що Синод УПЦ МП засудив так зване «політичне православ’я».

    «Вони ходять хресними ходами, служать молебні там і сям, і декому здається, що це обличчя УПЦ (МП, – ред.), хоча ці групи живуть власним некерованим церквою життям. Наша церква вже давно відмежувалась від їх діяльності. На жаль були поодинокі висловлення й духовенства, про що митрополит Онуфрій робив зауваження і неприпустимість говорити проти патріарха Варфоломія», – сказав митрополит УПЦ МП.

    Нагадаємо, голова ГО “Миряни” Василь Макаровський насміхався над закатованими в підвалах терористів «Л/ДНР» українцями. Ми писали, що всі акції проти Варфоломія організовувала верхівка РПЦвУ, а не «Миряни». Також у РПЦвУ раділи, що їх не прокляв патріарх Варфоломій і завдячують цьому «Мирянам».

    Найсвіжіше

    Популярне