Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Євробачення 2023 точно не пройде в Україні: в ЄМС пояснили рішення

    Євробачення 2023 не відбудеться в Україні навіть після звернення української сторони до Європейської мовної спілки (ЄМС) щодо перегляду такої категоричної позиції. Разом з тим, не факт, що пісенний конкурс пройде у Британії, як повідомлялося раніше.

    Про це йдеться у новій заяві ЄМС, оприлюдненій 23 червня, передає РБК-Україна.

    У заяві Європейської мовної спілки йдеться про те, що організація “повністю розуміє розчарування, з яким було зустріте оголошення про те, що пісенний конкурс Євробачення 2023 не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року”.

    “Рішення керувалося відповідальністю Європейської мовної спілки щодо забезпечення виконання умов для гарантування безпеки всіх, хто працює та бере участь у заході”, – відзначили організатори, додавши, що мова йде про безпеку більше 10 тисяч задіяних у проведенні конкурсу людей, а також щонайменше 30 тисяч меломанів з усього світу. “Їхня безпека і благополуччя – наше головне завдання”, – пояснили організатори.

    Також у EBU звернули увагу на те, що згідно з правилами конкурсу його можна перенести в іншу країну, якщо присутні форс-мажорні ситуації, зокрема – триваюча війна. Організатори побоюються повітряних атак зі сторони російського агресора, які можуть спричинити значні втрати. “Згідно з вердиктами незалежних експертів з питань безпеки, ризик масових жертв внаслідок конфлікту, що триває, є “високий”, – кажуть у EBU.

    “Ми також звернули увагу на коментарі Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна в Україні “може тривати роки”, – додали у спілці.

    “Ми також звернули увагу на те, що, за нашою поточною інформацією, протягом 2023 року в Україні не планується жодних великих міжнародних концертних заходів”, – ниють організатори Євробачення.

    Цікаво, що Євробачення 2023 не зможе пройти навіть у Польщі або ж іншій сусідній з Україною державі. На думку організаторів конкурсу, “технічні характеристики пропонованих місць та відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам”.

    Таким чином Європейська спілка радіомовлення і телебачення “з жалем прийняла рішення перенести подію в іншу країну та продовжить дискусії щодо пошуку відповідного місця для Євробачення наступного року”.

    “Ми будемо раді продовжувати співпрацю з UA:Суспільним щодо усіх цих питань”, – резюмували організатори пісенного дійства.

    Найсвіжіше

    Популярне