Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В України хочуть забрати проведення Євробачення. Київ проти

    У п’ятницю, 17 червня, Європейська мовна спілка, організатор Євробачення, заявила, що в Україні через війну неможливо гарантувати безпеку для проведення конкурсу і тому запропонувала його перенести до Великої Британії.

    Україна буде оскаржувати рішення Європейської мовної спілки про перенесення місця проведення Євробачення-2023 з нашої країни.

    Про це йдеться у спільній заяві міністра культури Олександра Ткаченка, голови Національної суспільної телерадіокомпанії Миколи Чернотицького, а також переможців конкурсу Руслани Лижичко та Олега Псюка, повідомляє Час.News.

    Підписанти наголосили, що організатори Євробачення поставили Україну перед фактом без обговорень можливостей інших варіантів. Вони вважають, що можна знайти компромісне рішення, яке задовольнить усі сторони.

    «Ми чесно виграли Євробачення-2022 та виконали наразі всі умови в зазначені терміни щодо процесу погодження його проведення в Україні — надали відповіді та гарантії по безпекових нормах та можливі місця проведення конкурсу. Проведення Євробачення – 2023 в Україні — це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз», — йдеться у заяві.

    Ткаченко наголосив, що Україна може виконати усі взяті на себе зобов’язання і тому буде вимагає змінити це рішення.

    Найсвіжіше

    Популярне