П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній розповів, як правильно ставитись до біженців згідно Святого Писання

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зазначив, що російське вторгнення в Україну спричинило найшвидшу та одну з найбільших криз вимушеного переміщення з часів Другої світової війни і призвело до того, що вперше у світі кількість людей, вимушених покинути свої домівки, перевищила 100 мільйонів.

    Він зазначив у фейсбуці, що такі дані наводить у цьогорічній доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, зазначаючи, що на кінець 2021 року ця кількість сягала 89,3 млн осіб.

    Предстоятель ПЦУ засвідчив солідарність з усією світовою спільнотою у підтримці людей, які змушені були полишити свої домівки, рятуючись від війни і насилля.

    Митрополит Епіфаній пише, що у Священному Писанні є багато згадок про біженців та їхню нелегку долю, а також про те, як потрібно ставитись до таких людей.

    «Коли оселиться прибулець у землі вашій, не пригноблюйте його: прибулець, який оселився у вас, нехай буде для вас те саме, що тубілець ваш; люби його, як себе; тому що і ви були прибульцями в землі Єгипетській. Я Господь, Бог ваш» (Лев. 19: 33 – 34). Ба більше, Сам Господь наш Ісус Христос випробував непросте життя в якості біженця у Свої ранні роки, разом зі Своєю земною родиною тікаючи від царя Ірода.

    «Біженці – це не принизливо, а вкрай трагічно. Це результат дії зла, яке забирає свободу і безпеку людини. Але ми знаємо, що зло можна перемогти добром, саме тому у справах біженців на перший план мають виходити милосердя, жертовність, допомога і взаємна підтримка», – підкреслює архієрей.

    Він висловив подяку кожному, хто надав прихисток, опіку чи іншу посильну допомогу вимушеним переселенцям як в Україні, так і за її межами.

    «Цим ви стверджуєте своє покликання як людей і християни та догоджаєте Богові, творячи діла милосердя і виявляючи любов до ближнього. Адже вчить нас Писання: «Братолюбнiсть нехай перебуває мiж вами. Гостинности не забувайте, бо через неї деякi, не знаючи, гостинно при­йняли ангелiв» (Євр. 13: 1 – 2)», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній відзначив столичних медиків. Також він нагородив волонтерів.

    Найсвіжіше

    Популярне