Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл поздоровив ректора Почаївської семінарії з 25-літтям хіротонії

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) робить все, щоб заборона УПЦ МП в Україні сталась якнайшвидше.

    Так він поздоровив єрарха УПЦ МП архієпископа “Шумського” Іова (Смакоуза), ректора почаївської семінарії, вікарія Тернопільської єпархії із 25-річчям хіротонії, повідомляє сайт Моспатріархії, передає Духовний Фронт України.

    «Втішно відзначити, що, зі смиренністю сприйнявши цей жереб, Ви протягом минулого часу постійно прагнули з ретельністю і відповідальністю виконувати всі послухи, що покладаються на Вас. Нині, обіймаючи пост ректора Почаївської духовної семінарії, Ви докладаєте чималих зусиль до того, щоб найважливіша справа підготовки майбутніх служителів Церкви Христової здійснювалася на належному рівні», – йдеться в привітанні від Гундяєва.

    Варто зазначити, що Кіріл (Гундяєв) всіляко підтримує злочини російських загарбників. Нещодавно він заявляв, що рашисти в Україні «захищають Росію на полі бою». 

    Такі привітання є логічними, адже Почаївська лавра є форпостом «русского міра» на заході України. Зокрема вищезгаданий іменинник, архієпископ Іов (Смакоуз) владика вважав затяжне президентство Владіміра Путіна ледь не Божим промислом. Почаївський архієрей підмітив, що Путін у статусі президента РФ зустрічався вже з трьома главами Ватикану, яких, згідно з церковними правилами, обирають пожиттєво. А пояснення цього факту у владики одне – допомога Бога.

    Варто нагадати, що 2018 році Почаївська лавра видавала молитвослови із молитвами за «Російську державу і народ». Також в УПЦ МП запевняли, що всі монахи Почаївської лаври мають українські паспорти. Крім того, у Почаївській лаврі УПЦ МП виправдовували наступ російських військ псевдо пророцтвами святих.

    Найсвіжіше

    Популярне