Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ запевнили, що всі монахи Почаївської лаври мають українські паспорти

    Намісник Почаївської лаври, яка знаходиться в користуванні Московським патріархатом, заявив, що всі монахи РПЦвУ, що є в цій лаврі, мають українське громадянство та українські паспорти. Таке виправдання митрополит РПЦвУ Володимир (Мороз) змушений зробити через слова предстоятеля ПЦУ про росіян в Почаївській лаврі.

    «Чистої води брехня… Хто хоче дійсно упевнитися, то може в паспортному столі переконатися в тому, що у нас в Почаївській лаврі всі ченці – українці, у всіх них паспорти України», – сказав намісник Почаївської лаври.

    Крім того, митрополит РПЦвУ Володимир розповів, що Служба безпеки України неодноразово мали можливість довідатись про насельників Лаври – їх громадянство і походження.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній на зустрічі із молоддю у Тернополі, розповів, що українців серед монахів у Почаєві практично немає: «У Почаєві, наскільки мені відомо, монахів-українців є дуже мало. У більшості — це завезені з інших країн, не тільки з Росії. Ми бачимо, що на Тернопіллі, де Почаївська лавра є духовним осередком, довкола є багато громад, які підпорядковуються російській церкві. На жаль, Почаївська лавра тимчасово знаходиться у так званій окупації. Всьому свій час… Так було і з Томосом. Хто вірив у це? Наші недруги говорили, що це неможливо, але ми його отримали».

    Найсвіжіше

    Популярне