П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський нагородив трьох загиблих маріупольських лікарів — під обстрілами рятували жителів

    Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив маріупольських лікарів орденом «За заслуги» ІІІ ступеню. Їх відзначили за героїчний порятунок жителів під час обстрілів міста.

    Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

    Нагороди присвоїли загиблих медикам Маріупольської міської лікарні №4: Сергію Власюку, Андрію Гнатюку та Анатолію Казанцеву.

    Мер міста Вадим Бойченко сказав, що лікарі ціною власного життя рятували маріупольців під постійними обстрілами окупантів.

    «Були завжди поряд — в операційних чи у підвалах. Ми завжди будемо памʼятати їхній вчинок. Це справжній приклад мужності та героїзму», — зазначив він.

    В указі глави держави №419/2022 вказано, що Сергій Власюк був лікарем відділення екстреної медичної допомоги комунального некомерційного підприємства «Маріупольська міська лікарня № 4 імені І.К.Мацука».

    Андрій Гнатюк у тому ж медзакладі працював завідувачем терапевтичного відділення, а Анатолій Казанцев — завідувачем інфекційного відділення.

    Нагадаємо, Зеленський в Одесі обговорив оборону регіону та організацію коридору для вивезення зерна. Також президент підвищив у званні відповідального за оборону Миколаєва.

    Найсвіжіше

    Популярне