Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Епіфаній очолив святкове богослужіння у храмі в Тернополі

    Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Епіфаній очолив святкове богослужіння у кафедральному храмі Різдва Христового в Тернополі. Богослужіння відбувається з нагоди свята Тернопільської чудотворної ікони Божої Матері.

    Про це повідомляє «Суспільне».

    «У перший після П’ятидесятниці недільний день Православна Церква вшановує всіх святих, які від віку Богові догодили. У такий спосіб вона засвідчує ті плоди, які приносить людям сходження Святого Духа. Плоди, до осягнення яких, завдяки Хресній жертві та Воскресінню Спасителя, покликані не окремі чи поодинокі, але всі й кожен. Однак не всі і не однаковою мірою їх отримують. Бо від Триєдиного Бога благодатні дари подаються невичерпно, виходячи з незміримого і вседосконалого джерела. Але кожна людина приймає чи відкидає ці дари особисто. Тож цілком вірно і духовно корисно нам брати приклад зі святих, з праведників, з тих, хто у своєму житті уподібнювався до Бога. Саме для цього Церква і прославляє не лише Бога, але і святих Його, бо в них вона бачить відображення Божественної святості та досконалості», – повідомив предстоятель ПЦУ Блаженнійший Епіфаній.

    На святкове богослужіння прийшла тернополянка Надія Купина.

    «Дуже велично, що в це свято до Тернополя приїхав предстоятель ПЦУ. У нашому місті багато людей приїхало, які втратили свої домівки і зараз їм потрібна Божа опіка. Ми очікуємо над Україною куполу Божественного, щоб захистити нашу землю, бо то зараз дуже важливо, щоб швидше перемогти, щоб наші чоловіки, брати, сини повернулися з війни, щоб сім’ї возз’єдналися. Просимо в Матінки Божої, щоб діти не вмирали, щоб наше життя продовжувалося», – каже Купина.

    Тернополянин Ярослав Кобилянський прийшов на богослужіння з родиною.

    «Це велике свято для нашої пастви, для нашого міста, бо наше місто має велику історичну спадщину. Ми прийшли помолитися за мир в нашій державі, за здоров’я, щастя і благополуччя наших людей, щоб ворог відступив, щоб в Україні настала Божа благодать. Щоб всі люди відчули радість того миру, який повинен прийти на нашу землю», – розповів Ярослав.

    Помолитися за Україну прийшла Ангеліна Мар’ясич.

    «Я постійна парафіянка цієї церкви. Від початку війни в Україні молюся за мир в Україні, за те, щоб люди, які живуть в окупованих областях, були живі, щоб у них все було добре, щоб наш ворог відійшов від нас», – каже Ангеліна.

    Прихожани у церкві. Фото: Любов Гадомська/Суспільне
    Фото: Андрій Бодак/Сусспільне
    Тернопільська чудотворна ікона Божої Матері. Фото: Андрій Бодак/Сусспільне

    Найсвіжіше

    Популярне