П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Посол США Варфоломію: Ви присвятили своє життя тому, щоб зробити світ кращим

    Посол США в Афінах Джордж Цуніс провів прийом на честь 30-річчя служіння  Вселенського Патріарха Варфоломія. У своєму виступі пан Цуніс згадав про патріарха Варфоломія, наголошуючи, що «Своїм служінням і місією ви навчили нас важливості любові та терпимості. Ви навчили нас, як зробити цей світ кращим».

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Американський посол також зазначив, що сьогодні ми знаходимося на критичному етапі. «Ми стикаємося з безпрецедентними викликами нашим цінностям. Ми в авангарді боротьби між демократичними цінностями та голосами тиранії та авторитаризму», – зазначив він.

    Цуніс сказав: «Наша єдність зараз важливіша, ніж будь-коли. Наша колективна відповідь сьогодні визначить майбутнє нашого світу завтра».

    Ми зобов’язані об’єднатися проти цих сил темряви, які прагнуть зруйнувати міжнародний порядок, заснований на правилах, на якому базується наша колективна безпека і процвітання.

    Як заявив посол США, «Вселенський патріарх присвятив своє життя тому, щоб зробити світ, у якому ми живемо, кращим. Він присвятив себе посланню толерантності, ведучи регулярні діалоги з іншими християнськими церквами, а також з мусульманами та євреями».

    Він додав: «Коли я думаю про Його Всесвятість, мені завжди згадується цитата Марка Твена, що “доброта — це мова, яку глухі можуть чути, а сліпі читати”».

    Далі він сказав: «Як корінний житель Нью-Йорка, я ніколи не забуду терактів 11 вересня. Того дня також була зруйнована невелика православна церква. Це був єдиний молитовний будинок, зруйнований під час нападів. Ми з колегами-архонтами роками працювали над відбудовою церкви Святого Миколая. А минулого року, 2 листопада 2021 року, Його Всесвятість офіційно відкрив храм у день 30-річчя інтронізації».

    Насамкінець він зупинився на зусиллях та ініціативах Вселенського Патріарха щодо збереження нашої планети. Його зусилля, спрямовані на підтримку екологічних справ, принесли йому прізвисько «Зелений патріарх».

    «Ми раді відзначити і вшанувати вас сьогодні ввечері та підкреслити непохитну дружбу Сполучених Штатів з Грецькою Православною Церквою. Вітаємо з 30 надзвичайно успішними роками служіння…», – сказав Посол.

    Нагадаємо, нещодавно відбулась зустріч духовенства Вселенського патріархату та Англіканської спільноти

    Найсвіжіше

    Популярне