Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Зеленський і Джонсон відвідали Михайлівський монастир

    У п’ятницю, 17 червня, президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон завітали до Михайлівського Золотоверхого монастиря.

    “На початку лютого цього року Борис Джонсон відвідав собор Святої Софії Київської і сьогодні прем’єр-міністр звернув увагу на те, що у Михайлівському соборі, як і в Софії, є ідентична мозаїчна ікона. Це Божа Матір Оранта (Нерушима стіна), яка ось уже понад тисячоліття оберігає Київ і Україну”, – повідомив священник Іван Сидор.

    Цими днями предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній бере участь у європейському візиті релігійних діячів України. Зустрічі проходять у Берліні і Брюсселі.

    На знак вдячності передали пану Борису Джонсону ікону Божої Матері виготовлену з українського бурштину і щирі слова вітань від Його Блаженства. Також подарували пам‘ятну монету НБУ «Надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України» і фотоальбом про життя Церкви.

    Спільна молитва і наполеглива праця наближає перемогу Добра над злом. Ми віруємо, що Україна переможе і запанує справедливий мир. Разом до цієї Перемоги.

    Найсвіжіше

    Популярне