Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волинь за сприяння ПЦУ доставили благодійну допомогу

    Гуманітарний вантаж українцям від волонтерів Любліна зустріли в обласному центрі митрополит Луцький і Волинський Михаїл та протоієрей Петро Стеблина, керівник ГО «Елеос-Волинь».

    Про це пише сайт Волинської єпархії ПЦУ.

    Як розповів о. Петро, організували його і передали українцям римсько-католицькі волонтери з Любліна. На Волинь благодійну допомогу доставлено за сприяння організації соціального служіння Православної церкви України «Елеос-Україна» (керівник – протоієрей Сергій Дмитрієв).

    Далі через цю мережу її направляють у постраждалі від війни регіони нашої країни. А це – продукти, засоби гігієни, ліки (загалом 15 тонн).

    Платформу «Елеос-Волинь» у нашій єпархії відкрито з благословіння владики у лютому на базі всеукраїнської мережі. Її керівник – настоятель луцького храму Святителя Феодосія Чернігівського. Організація допомагає вимушеним переселенцям і тим, хто втратив житло, людям з обмеженими можливостями, сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, надає гуманітарну, паліативну, соціально-психологічну допомогу особам похилого віку, демобілізованим із лав ЗСУ, жертвам торгівлі людьми, сприяє розвитку волонтерства та благодійності, здійснює інші доброчинні справи, залучаючи духовенство і мирян.

    Найсвіжіше

    Популярне