П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх оглянув роботи в храмі Гробу Господнього

    У четвер ввечері, 16 червня 2022 року, Патріарх Єрусалимський Феофіл відвідав Храм Гробу Господнього, вклонився до Гробу Господнього та оглянув поточний проект реконструкції та утримання підлоги Ротонди навколо Святої Едикулі та території під сімома арками, яке контролюється командою Університету Сапіентія з Рима.

    Про це пише orthodoxtimes.

    Патріарха супроводжували Генеральний Секретар Геронди, Архієпископ Костянтинський Аристарх, Геронда Сакристан, Архієпископ Ієрапольський Ісидор, Митрополит Єленопольський Іоаким, Старець Драгоман Архімандрит Матфей та інші , зокрема й архітектор Храму Гробу Господнього пан Теодосіос Мітропулос.

    Члени цієї делегації від трьох громад увійшли на територію проекту та побачили місце розкопок, а також отримали археологічні пояснення від спеціалістів Університету Сапіентія щодо шарів стін та структури, що датуються римським періодом, до будівництва церкви Гробу Господнього за часів Костянтина. Вони були поінформовані про різні періоди обслуговування та ремонту за часів візантійських імператорів і побачили скелю північно-східної сторони Ротонди, яка підтримує храм Гробу Господнього і висічена, щоб утворити «нове і порожнє» життя. – дарування Гробу Господа нашого. Вирішено, що цей проект триватиме 26 місяців з вартістю 11 000 000 євро, що фінансуватиметься благочестивими донорами та спонсорами.

    Після археологічних досліджень із збором необхідних артефактів розкопане місце буде перекрите заново, повернувши непошкоджені шифери у вихідне положення, а пошкоджені замінять іншими, відповідними до святості місця.

    Найсвіжіше

    Популярне