П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У РНБО спростували головні фейки про виїзд чоловіків за кордон

    Центр протидії дезінформації при Раді національної безреки та оборони розвінчав найпопулярніші міфи про виїзд чоловіків за кордон під час воєнного стану.

    Наголошується, що серед українців почала поширюватися інформація про те, що всім чоловікам-артистам можна вільно виїжджати за кордон.

    “Виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років дозволяється у разі, якщо вони здійснюють збір та перевезення гуманітарної допомоги для українських військових, або зібрані кошти з концертів та їх виступів спрямовуються на потреби ЗСУ”, – зазначають у ЦПД.

    Також з’явилися чутки про те, що чоловіків з трьома дітьми перестали випускати з країни. Наголошується, що дозвіл на виїзд можуть отримати тільки ті батьки, в яких усі три дитини неповнолітні. При цьому якщо діти народжені від різних дружин і у них не однакові прізвища, то це ніяк не впливає на можливість залишати територію країни.

    За інформацією ЦПД, дозвіл на виїзд можна також отримати у випадку, якщо чоловік навчається на денній формі у закордонних вищих навчальних закладах.

    Найсвіжіше

    Популярне