П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Неподалік Харкова збудують ще один храм ПЦУ

    У Харківському районі освятили хрест та заклали камінь під майбутнє будівництво храму на честь святого преподобного Агапіта Печерського.

    Це сталося у День Святої Трійці 12 червня у селищі Покотилівка (Височанська громада). Про це повідомили у Харківській єпархії Православної церкви України.

    “Богослужіння очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Разом із владикою молилися обласний благочинний та військовий капелан протоієрей Григорій Стасюк, тимчасовий виконувач обов’язків секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов і настоятель нової парафії ієрей Леонід Коренський.

    Незважаючи на дощ, на захід зібралося близько 500 жителів селища Покотилівка. Правлячого архієрея зустрічали, за традицією, хлібом-сіллю.

    “Незабаром після початкового оголошення богослужіння дощ стих і з-за хмар виглянуло сонце, що було сприйнято присутніми як ознака Божого благословення їхньої справи зведення храму”, — поділилися в Харківській єпархії ПЦУ.

    Єпископ Митрофан після чину освячення привітав усіх присутніх зі святом та подякував за спільну молитву. Владика відзначив символічність заснування покотилівської парафії саме у день народження Церкви Христової — свята П’ятидесятниці.

    “Сьогодні, коли наш багатостраждальний народ переживає таке велике лихо, переживає велике випробування війною, відбувається освячення місця для будівництва храму. Це ще один крок до наближення нашої спільної перемоги. Тому що українська церква, українська святиня — душа українського народу, і ми свято віримо, що тут у майбутньому храм буде сповнений духом християнства, любові, милосердя, молитви, патріотизму… З кожним днем ​​зростає наша впевненість у тому, що Україна з Божою допомогою переможе агресора і почне відновлення. Це буде нова сторінка в історії Української держави, яка усьому світові показала приклад національної єднання, мужності, патріотизму”, — поінформував о. Леонід.

    Найсвіжіше

    Популярне