П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд заборонив ще одну проросійську партію

    У вівторок, 14 червня, колегія суддів Восьмого апеляційного адміністративного суду завершила розгляд адміністративної справи про заборону політичної партії “Наші”, очільником якої є Євгеній Мураєв.

    Суд задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії “Наші”; кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави, повідомляє пресслужба суду.

    Повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

    У лютому цього року Рада національної безпеки та оборони України запровадила на п’ять років санкції проти трьох компаній, які пов’язані з телеканалам “НАШ”, що належить належить екснардепу Євгенію Мураєву.

    Національна рада з питань телебачення і радіомовлення подала кілька позовів проти телеканалу “НАШ”, в ефірі якого Мураєв висловлював твердження, що мають ознаки закликів до розпалювання ворожнечі. “Це вказує на редакційну позицію телеканалу “НАШ”, що парадоксальним чином збігається з пропагандистською позицією країни-агресора”, – говорилося в заяві Нацради.

    У вересні минулого року в Окружному адміністративному суді міста Києва зареєстровано позов Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з клопотанням про анулюваня ліцензії для проросійського телеканалу “НАШ” (ТОВ “НАШ 365”).

    Раніше за результатами позапланової безвиїзної перевірки Нацрада виявила ознаки розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі та ненависті.

    У середу, 8 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії “Опозиційний блок”.

    Найсвіжіше

    Популярне