Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Кров на ваших руках», – митрополит Львівський ПЦУ Макарій про дії УПЦ МП

    Єрарх Православної Церкви України митрополит Львівський Макарій (Малетич) розповів, що кров українців на руках УПЦ МП. Митрополит ПЦУ не розуміє, як УПЦ МП могла просити московського патріарха молитись за українців, в той час, коли Гундяєв дав згоду на наше вбивство.

    «Я відкрита людина і деяким архієреям з УПЦ МП, які звинувачували Порошенка в тому, що війна сталася через нього, сказав прямо: “Кров на ваших руках. Бо, якби більшість з вас перейшли в ПЦУ після отримання Томосу, то Путін можливо б вагався, чи йти захищати російську церкву чи ні”. Тому не треба нам казати, що прагнення української влади йти в НАТО та Європейський Союз винне. Через це й сказав, що кров наших цивільних, військових, діточок на їхніх руках», – сказав митрополит ПЦУ в інтерв’ю Духовній Величі Львова.  

    На запитання журналіста, що багато хто з УПЦ МП каже, що вони самі шоковані, що для них ця війна була несподіванкою, і від патріарха Кіріла вони не очікували такої позиції митрополит відповів: «А чому ж соборно не осудили його?».

    «Коли я бачив, що мій колишній предстоятель владика Мефодій робив щось не так, то я казав йому у вічі. А у них нема мужності і нема щирості до України, до своєї землі, до свого народу. Мені боляче стало, коли я прочитав у рішенні їх Синоду, що вони просять Кіріла молитися за українців. Це ж огидно. Він благословляє ікону для військових, благословляє війну. Як можна просити людину, яка дає згоду на вбивство українців і не заперечує війни проти своєї пастви та України про молитву за українців?», – зауважив митрополит Макарій.

    За його словами в УПЦ МП вичікують, і готові залишити Москві хоч би Донбас, якщо Київ не вдалось.

    Митрополит ПЦУ розповів, що УПЦ МП хоче розмовляти з ПЦУ так само, як Путін з Україною — на своїх умовах.

    Найсвіжіше

    Популярне