Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Ізраїльські екстремісти зазіхають на церковні об’єкти, – католицький архієпископ Піццабалла

    Верховний суд Ізраїлю санкціонував передання ізраїльській радикальній організації три об’єкти нерухомості, розташовані у Східному Єрусалимі, один з яких належить Єрусалимській Православній Церкві.

    «Впродовж років пробують використати слабкість Церкви, щоб привласнити собі її власність», – зазначив латинський патріарх Єрусалиму, Архиєпископ П’єрбатіста Піццабалла, передає Католицький Оглядач.

    Справа триває від 2004 року, коли єврейська організація отримала право на довгострокову оренду двох готелів, розташованих у мусульманській дільниці, та третій будинок в християнській дільниці. Суд відхилив апеляцію, подану Єрусалимським православним патріархатом, у справі уневажнення права власності будинків, що раніше належали патріархату, а права на які заявляє організація «Ateret Cohanim».

    У своїй заяві в середу Трибунал зазначив, що Єрусалимський православний патріархат не зміг «довести звинувачення у шахрайстві і не представив жодних доказів на його підтвердження».

    Єрусалимський патріархат «вважає рішення суду несправедливим і не має під собою жодної правової чи логічної основи, оскільки екстремістська організація та її прихильники наслідували неправильні та незаконні методи для придбання християнської нерухомості в одному з найважливіших місць арабської ісламської та християнської присутності в Єрусалимі», повідомляє сайт Єрусалимського патріархату.

    Також повідомлено про готовність підтримати палестинських працівників і мешканців, а також до подальшої боротьби за обмеження «расистської політики і правого екстремізму в Ізраїлі».

    Латинський католицький патріарх архієпископ Піццабалла вважає, що вирок є красномовний у ситуації, коли присутність християн в Ізраїлі і Святій Землі переживає багато проблем. Католики також не можуть спокійно розпоряджатись своїм майном в Єрусалимі, що перетворюється на реалізацію ініціативи.

    «Католицька Церква не має стільки об’єктів нерухомості, як Православна Церква, але надалі їх є багато, проте стає все важче ними управляти, як з огляду на щоденне утримання, так і на змінні закони і зростаючі податки. Вони стають великою проблемою. Це майно є важливим, оскільки є інструментом, який нам потрібен для реалізації діяльності: провадити школи, лікарні та будинки опіки. Цей момент є також особливим і тому, що після двох років пандемії наші засоби ще більше зменшились», – сказав архієпископ Піццабалла.

    Нагадаємо, патріарх Єрусалимський звернувся до представників ЄС через проблеми з екстремістами. Також посол росії запропонував Єрусалимському патріарху «захист» від екстремістів. Представник Держдепу США розповів, що Байден стурбований переслідуванням християн в Єрусалимі.

    Найсвіжіше

    Популярне