П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Луганська єпархія УПЦ МП попросилась під управління Російської Православної Церкви

    Луганська єпархія УПЦ МП припинила згадувати главу Української православної церкви московського патріархату Онуфрія (Березовського) під час богослужінь, а також звернулася до патріарха Московського Кіріла (Гундяєва) з проханням про перехід під його управління.

    Про це повідомляють ЗМІ самопроголошеної терористичної організації «Новоросія» з посиланням на члена єпархіальної ради протодиякона Геннадія Пекарчука.

    За словами священника УПЦ МП в окупованому терористами «ЛНР» місті Ровеньки Олександра Авдюгіна, рішення призупинити поминання імені митрополита Онуфрія прийняте через незгоду зі змінами, внесеними до статуту про управління УПЦ МП 27 травня.

    Він додав, що єпархія також вирішила звернутися до московського патріарха Кіріла з проханням про приєднання до Російської Православної Церкви.

    Варто зазначити, що Кіріл «благословляє» рашистів на загарбницьку війну проти України.

    Не  прийняття єпархіями рішень УПЦ МП

    На окупованих рашистами територіях єпархії УПЦ МП почали відмовлятись від Онуфрія і проситись під пряме підпорядкування Кіріла Гундяєва.

    У Донецькій і Луганській єпархії «УПЦ» МП не прийняли рішення Собору. Аналогічно вчинила Ровеньківська єпархія УПЦ МП. 

    Митрополит УПЦ МП, так званий «Запорізький та Мелітопольський» Лука (Коваленко) застеріг від повної незалежності УПЦ МП від Московського патріархату.

    Москва «віддячила» УПЦ МП за правки до Статуту анексією Кримської єпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне