Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Папа принесе мир усім, хто чинить опір агресору – глава МЗС України

    Папський візит до України приніс би підтримку усім, хто страждає від агресії. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, посилаючись на слова Папи Франциска, який днями повідомив, що до Ватикану приїдуть представники України, аби обговорити можливість Апостольської подорожі.

    Очільник української дипломатії запевнив, що присутність Папи була би натхненням та втіхою для всіх, пише Католицький медіа-центр.

    У розмові з порталом Crux Кулеба визнав, що не пов’язує з цим візитом надії на мир. Протягом останніх трьох місяців багато хто намагався цього досягнути, однак всі спроби зазнали невдачі. Натомість Папа принесе мир усім, хто бореться за свою Вітчизну, чинить опір агресору та втратили своїх близьких.

    Дмитро Кулеба високо оцінює нещодавній візит до України очільника ватиканської дипломатії. Важливо, що архієпископ Пол Річард Ґаллаґер не обмежився відвідуванням Києва, а й відвідав околиці, що постраждали від агресії, та Львів. Завдяки цьому він міг краще зрозуміти становище та відчуття України.

    Очільник української дипломатії пригадує також особисту розмову з Ґаллаґером, яка не була дипломатичною. «Важливо, щоби з приятелями розмовляти відкрито, а Ватикан – наш приятель», – підкреслив міністр Кулеба. На його думку, завдяки такому відкритому обміну думками, Україна може краще зрозуміти обмеження Папи у тому, що він може зробити та сказати, а Ватикан може краще зрозуміти генезу цієї війни.

     

    Найсвіжіше

    Популярне