П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Дудченко: РПЦ показала, що вона фактично сприймає УПЦ МП як набір власних єпархій, а не як самокеровану церкву

    Рейдерське захоплення Московським Патріархатом кримських єпархій УПЦ МП це пряме втручання, оминаючи «самостійну і незалежну в управлінні» УПЦ МП, пише священник ПЦУ Андрій Дудченко у фейсбуці.

    «Цим рішенням РПЦ показала, що вона фактично сприймає УПЦ як набір власних єпархій, а не як самокеровану церкву», – підкреслив отець Андрій.

    Він додає, що це захоплення можна було б спрогнозувати й це сталося, як реакція на проголошення “самостійності і незалежності” на соборі у Феофанії та на видалення з Статуту УПЦ ознак залежності від РПЦ.

    «Подейкували, що таке саме рішення може бути прийняте і щодо єпархій на сході України. Але рейдернули тільки Крим. Тепер цікаво, чи відреагує УПЦ на це захоплення і як відреагує», – зазначив священник.

    Варто зазначити, що УПЦ МП постійно жаліється на «захоплення» храмів, коли парафіяни голосують про перехід у ПЦУ. Цікаво, що тепер скажуть в УПЦ МП, коли цілий півострів із сотнями парафій «захопила» Московська патріархія.

    Нагадаємо, 7 червня Синод РПЦ анексував Кримську єпархію УПЦ МП. Духовний Фронт України писав, що Москва «віддячила» УПЦ МП за правки до Статуту анексією Кримської єпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне