П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ЗСУ ліквідувала на Луганщині російського генерала Романа Кутузова

    Українські та російські ЗМІ 5 червня повідомили про загибель на Донбасі російського генерала Романа Кутузова.

    Як одне з підтверджень видання цитують російського депутата Дмитра Сабліна, який написав: “Тяжко втрачати друга… <…> Вічна пам’ять загиблому воїну Роману”.

    Це підтверджує також управління стратегічних комунікацій збройних сил України.

    “Командувач 1-м армійським корпусом ДНР генерал-майор Роман Кутузов офіційно денацифікований та демілітаризований. Вірте у збройні сили України”, – йдеться в повідомленні на фейсбуці.

    Телеграм-канал “Військовий інформатор” пише, що генерал-майор Кутузов загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Миколаївка Попаснянського району на Луганщині.

    Цей район зараз контролюють російські війська.

    Міноборони Росії ці дані поки що не підтверджувало.

    На сайті російського міноборони вказано, що в 2019-2020 роках Роман Кутузов був командувачем об’єднання Східного військового округу.

    Роман Кутузов до війни був виконувачем обов’язків командира 5-ї загальновійськової армії, яка дислокувалася в Уссурійську, а під час бойових дій в Україні командував армійським корпусом ДНР.

    Нагадаємо, на Донбасі ЗСУ відбили 7 атак окупантів та “приземлили” ворожий вертоліт. Також бойовики “ДНР” просять Путіна, щоб той забрав їх з Херсонської області.

    Найсвіжіше

    Популярне