Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралії православним українцям: «Я буду з вами, і архієпархія тепер буде вашим домом»

    Приємний і зворушливий сюрприз приготували православні українців у суботу ввечері для архієпископа Австралійського Макарія, коли він повернувся з Мельбурна, куди відправився з триденним візитом, щоб здійснити три хіротонії нових священнослужителів, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxia.info

    У Сіднейському аеропорту Кінгсфорд українці на чолі з о. Саввасом Пісаніасом, головою української парафії Св. Сави на Калімносі в Сіднеї, та Петром Деряшним, президентом Федерації українців і козаків Австралії, чекали на архієпископа під час його прибуття висловити вдячність за те, що він прийняв їх під свій омофор і духовний захист.

    Вони були одягнені в традиційні українські костюми, тримали український прапор і співали українські пісні та церковні гімни, при цьому постійно вигукували «Достойний» (Аксіос).

    Від імені всіх виступив президент Федерації українців пан Деряшний, який серед іншого зазначив, що «у ці важкі часи, які переживає наш народ і наша Батьківщина Україна, ваша присутність стала Божим даром. Ми сироти, і ми хочемо мати батька і просимо вас ніколи не залишати нас».

    Архієпископ Макарій, очевидно, схвильований, поблагословив їх і пообіцяв, що буде поруч з ними в тому, що їм потрібно. «Ми всі разом будемо рухатися вперед, об’єднавшись з благословенням патріарха Варфоломія», – наголосив він.

    Він зазначив, що «ця нечестива та безчесна війна, яка є результатом методу диявола та його народу, закінчиться, і тоді ми всі будемо святкувати свободу прекрасної і благословенної України. А до тих пір моліться про припинення війни. Я буду поруч з вами. Я буду вашим отцем, а Архієпархія тепер буде вашим домом. Я вітаю вас у вашому домі, де ви належите канонічно і еклезіологічно».

    Вірні з великою любов’ю привітали Архієпископа та оспівували його довге життя українською мовою.

    Нагадаємо, Австралія ввела санкції проти екс-нардепа Ківи, російських пропагандистів та чиновників. Також усі українські парафії в Австралії підпорядковуються архієпископу Австралійському.

    Фото: orthodoxia

    Найсвіжіше

    Популярне