Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Київський костел св. Миколая урочисто передали римо-католикам

    Костел святого Миколая у Києві 1 червня було передано релігійній громаді Римо-Католицької Церкви. З цього приводу відбулося урочисте Богослужіння, у якому взяли участь представники Ватикану, Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій (ВРЦіРО), а також єрархи ПЦУ, УГКЦ та інші.

    Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці костелу св. Миколая. Віряни вважають, що поверненням костелу до лона Римо-Католицької Церкви відновлено історичну справедливість.

    Київський костел св. Миколая урочисто передали римо-католикам – фото 94322
    Урочистість відбулася за участі єпископа Віталія Кривицького – ординарія Київсько – Житомирської дієцезії, єпископа Олександра Язловецького, помічника Київсько – Житомирської дієцезії, монсіньора Джосефа Марамреди, представника Папи Римського, та держави Ватикан в Україні. Представників Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій , о. Віталія (представника Митрополита Епіфанія УПЦ), о. Павла (представника Глави УГКЦ Святослава), та багатьох священиків і вірян Києва.

    З вітальним словом виступив Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, який запевнив всіх присутніх, що віднині в цій будівлі звучатиме молитва до Бога.

    Київський костел св. Миколая урочисто передали римо-католикам – фото 94321
    Підставою повернення храму вірянам стала низка рішень владних інституцій, закріплених Меморандумом, укладеним між владою та парафією.

    Релігійна громада, в свою чергу, прийняла на себе обов’язок з відновлення, реставрації й збереження вкрай знищеної святині, як пам’ятки культури, відповідно до найкращих міжнародних та вітчизняних стандартів.

    А Міністерство культури і інформаційної політики на виконання взятих зобов’язань найближчим часом має завершити підготовку відповідних документів.

    Найсвіжіше

    Популярне