Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Християни східної традиції сьогодні святкують Вознесіння Господнє

    Від найбільшого свята церковного року, Світлого Христового Воскресіння, минуло сорок днів. І сьогодні ми відзначаємо свято Вознесіння Господнього, яке знаменує завершення земного служіння Господа нашого Ісуса Христа.

    Як пише Православна Церква України в соцмережі, також воно нагадує нам про істину єднання навіки в Божественній Іпостасі Сина двох природ – божественної і людської. Адже Ісус Христос вознісся на небеса не уявно чи примарно, але тілесно, в повноті Своєї людської природи. Цим Він відкрив для людства небо, вічність, вказавши на нову реальність буття людини як творіння Божого у єднанні зі своїм Творцем.

    У своєму Вознесінні Ісус Христос повертається до Бога-Отця як Спаситель людства, щоби зіслати нам дар Святого Духа, бо всі особи Святої Тройці беруть участь у нашому спасінні: Бог-Отець нас сотворив, Бог-Син нас відкупив, а Бог-Дух Святий нас освятив. Тож ми сьогодні з особливою вдячністю та надією промовляємо: “Вознісся Ти у славі, ангелів Царю; Утішителя послав нам від Отця, тому взиваємо: слава, Христе, вознесінню Твоєму”.

    Найсвіжіше

    Популярне