П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Донецьку внаслідок обстрілу загинув клірик УПЦ МП протодиякон Олександр Ткаченко

    30 травня 2022 року в Донецьку під час обстрілу біля свого будинку був смертельно поранений найстаріший протодиякон УПЦ МП в Донецьку Олександр Ткаченко. Вночі він помер.

    Про це повідомили на офіційному сайті УПЦ МП з посиланням на канал «Медный Колокол».

    На самому каналі «Медный Колокол» у вбивстві мирного жителя звинуватили ЗСУ. Проте відомо, що неодноразово окупанти обстрілювали Донецьк, для того, щоб викликати ненависть до України в місцевих жителів і змусити їх мобілізуватись на війну проти неї. Відомо, що в окупантів в ОРДЛО проблеми з мобілізацією, а терористичні республіки вже жартівливо називають «Жіноча народна республіка», адже практично всіх чоловіків забрали на путінсько-імперську війну.

    Варто зазначити, що 29 травня окупаційні війська російської федерації обстріляли 46 населених пунктів Луганської і Донецької областей. Під ворожими обстрілами в Донецькій області загинуло четверо цивільних людей, щонайменше двоє – поранено.

    Також за добу ворог зруйнував і пошкодив 67 цивільних об’єктів, серед яких: 60 житлових будинків, залізничний цех коксохімічного заводу, торгівельний центр, будинок культури, відділення поліції, електропідстанція, водопровід, гаражі, автомобілі.

    Загалом, згідно з інфографікою, оприлюдненою Кириленком, від початку повномасштабного вторгнення на Донеччині від ворожих обстрілів загинуло 454 цивільних особи, поранено – 1192.

    Нагадаємо, окупанти тримають в якості живого щита тисячі українців під Запоріжжям. Також у Маріуполі виявляють нові братські могили — загиблих може бути значно більше 22 тисяч.

    Найсвіжіше

    Популярне