Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Маріуполі виявляють нові братські могили – загиблих може бути значно більше 22 тисяч

    У захопленому Маріуполі наслідки злочину російського агресора значно більші, ніж 22 тисячі загиблих мирних жителів.

    Про це сказав Маріупольській міський голова Вадим Бойченко, повідомляє у Телеграмі Маріупольська міська рада.

    «Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців у 22 тисячі. Але все більше фактів говорять, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації», – наголосив мер.

    Зазначається, що на Старокримському кладовищі впродовж місяця з‘явилося 25 нових секторів траншейного типу. Тіла вкладають в кілька шарів, а потім «маскують» табличками як індивідуальні поховання.

    Всього з середини квітня загарбники поховали в братських могилах не менше 16 тисяч маріупольців – біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне, констатували у міськраді.

    Ще близько 5 тисяч людей поховано комунальними службами до середини березня. Під завалами, на стихійних кладовищах та в тимчасових моргах досі залишаються тисячі тіл.

    Як повідомляв Укрінформ, раніше журналісти за допомогою супутникових знімків виявили місця масових поховань маріупольців біля селища Мангуш, на кладовищі у селі Виноградне та на кладовищі селища Старий Крим.

    Супутник зафіксував і четверте місце масового поховання – біля Центрального кладовища у Маріуполі, про яке повідомила місцева влада. Воно з’явилося на початку березня.

    Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично зруйноване обстрілами російських загарбників, без нормального енерго-, водо- та газопостачання, воно перебуває на межі екологічної та інфекційної катастрофи.

    Нині у захопленому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

    Нагадаємо, у мережі опублікували фото як священник УПЦ МП вітає Пушиліна та російських загарбників у Маріуполі. Також у Маріуполі з великих екранів говорять про «поліпшення життя».

    Найсвіжіше

    Популярне