Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Словаччина передасть Україні гаубиці Zuzana 2

    Словацька Республіка надасть Україні самохідні гаубиці Zuzana 2.

    Про це заявила Президент Словаччини Зузана Чапутова під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

    «Ми знаємо, що окупантів з вашої країни не виженуть наші пакунки з ліками та продуктами. Вашим захисникам потрібна військова техніка та спорядження, тому ми допомагаємо і будемо допомагати і в цьому напрямку. Нещодавно це була система оборони С-300 чи розмінувальна техніка та боєприпаси. Незабаром це буде гаубиця Zuzana», – сказала вона.

    Лідерка Словаччини додала, що її країна говорить зі своїми партнерами та союзниками про те, що Україні потрібна не лише гуманітарна, але й військова допомога.

    Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

    Нагадаємо, на півдні ЗСУ знищили 46 російських військових та ворожий склад боєприпасів. Також Глава розвідки очолив штаб з питань військовополонених.

    Найсвіжіше

    Популярне