П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск провів в останню дорогу кардинала Анджело Содано

    У базиліці Святого Петра у Ватикані 31 травня 2022 р відбувся похорон кардинала Анджело Содано, колишнього державного секретаря Святого Престолу та декана Колегії кардиналів. 16 років він відслужив на посаді державного секретаря. Серце кардинала перестало битися 27 травня.

    За повідомленням Vatican News, прощальну Месу відслужив кардинал Джованні Баттіста Ре, декан Колегії кардиналів. Папа Франциск звершив обряд останнього прощання.

    Папа Франциск провів в останню дорогу кардинала Анджело Содано – фото 94210
    Підсумовуючи під час проповіді життєвий шлях покійного, кардинал Ре підкреслив, що протягом майже 16 років на посаді державного секретаря, як найближчий співробітник Папи, кардинал Содано відзначився компетентним і ревним служінням на користь миру, зокрема, у складній геополітичній ситуації, якщо згадати завершення холодної війни, війну в Перській затоці, Балканські війни, трагічні події 11 вересня 2001 року та зростання тероризму у світі.

    «Чимало з нас мали можливість зблизька оцінити високе почуття обов’язку кардинала Содано, його таланти розуму й серця, його чутливість щодо душпастирських завдань діяльності Церкви в світі, його мудрість в оцінюванні подій і ситуацій та його готовність допомагати, шукаючи в кожному випадку належні рішення», — сказав кардинал Джованні Баттіста Ре.

    Найсвіжіше

    Популярне