Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній звернувся до УПЦ МП: Москва вам не мати, а кривава рабовласниця

    Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав духовенство та вірян, які залишаються в підлеглості Московському патріархату в Україні, до діалогу та до єднання, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Скільки ще крові має бути пролито, скільки храмів зруйновано, скільки брехні вимовлено вустами їхнього „господіна і отца“ Кирила, щоби зрозуміти: Москва вам не мати! Вона – зла мачуха, вона – рабовласниця, кривава бариня, яка заради задоволення мучить холопів!» – сказав предстоятель ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній зазначив, що українські військовослужбовці захищають нас від ворога, а ми маємо обов’язок боротися за волю, за правду, за свободу кожен на своєму місці, там де перебуваємо і через те служіння, до якого покликані.

    «Один з головних напрямків цієї боротьби зараз – протистояння ідеології „русского міра“, фашистській, душогубській доктрині, загорненій у блискучу фофудью проповідей Кирила Гундяєва та його поплічників. Вчора на Соборі ми самі засудили цю ідеологію, яка через Московський патріархат поширюється вже як єретичне вчення етнофілетизму, тобто поділу Церкви за національною ознакою, яка ставиться найвище за все. Заради російського духу Кирил готовий відректися навіть від Духа Святого і хулити Його, заперечуючи дію благодаті, виключно з політичних причин розриваючи єднання в Євхаристії. Ми самі засуджуємо це та звертаємося до Вселенського Патріарха та до Предстоятелів Помісних Автокефальних Церков з проханням осудити духовні злочини Кирила і позбавити його престолу. Бо не може тримати чашу з Євхаристією та пастирський жезл той, чиї руки – в крові жертв російської армії, яку він, Російський патріарх, благословив на цю бійню», – розповів митрополит на проповіді.

    Митрополит Київський нагадав, що Архієрейський Синод закликав УПЦ МП до діалогу та до єднання.

    «Скільки ще крові має бути пролито, скільки храмів зруйновано, скільки брехні вимовлено вустами їхнього „господіна і отца“ Кирила, щоби зрозуміти: Москва вам не мати! Вона – зла мачуха, вона – рабовласниця, кривава бариня, яка заради задоволення мучить холопів!», – розповів митрополит Епіфаній.

    «Залиште неканонічну підлеглість їй! Послідуйте правді, церковному порядку, почуйте голос народу Божого, який вимагає розірвати кайдани духовного рабства „русского міра“! Наші серця відкриті для вас, ми готові та бажаємо разом з вами будувати єдину Помісну Українську Православну Церкву! Відповідне звернення спрямував до наших братів і Синод, і Архієрейський Собор – закликаю їх прислухатися, не стільки навіть до нас, скільки до голосу правди!» – наголосив предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне