Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині до ПЦУ приєднались ще кілька парафій

    25 травня в приміщені управління Житомирської єпархії ПЦУ відбулася зустріч з релігійними громадами, які на своїх зборах прийняли рішення про вихід з підпорядкування Української Православної Церкви Московського Патріархату шляхом переходу до Православної Церкви України.

    Секретар єпархії протоєрей Павло Ядчишин та юрист Олексій Ковтонюк, ознайомившись з документами релігійних громад, видали їх представникам документи про прийняття до ПЦУ.

    Як повідомили в пресслужбі єпархії, цього дня в родину Православної Церкви України були прийняті наступні релігійні громади:

    • релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці села Ліщин, Житомирського району, Житомирської області. Настоятель храму громаду не підтримав.
    • релігійна громада святого архистратига Михаїла, с. Сингаї, Коростенського району, Житомирської області, з настоятелем протоєреєм Олександром Рацуном;
    • релігійна громада Успіння Пресвятої Богородиці, с. Березівка, Коростенського району, Житомирської області. Настоятель храму громаду не підтримав.За період після 24 лютого і на 25 травня до Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України приєдналося 26 релігійних громад та 5 священнослужителів.

    Найсвіжіше

    Популярне