П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    російські збройні сили цілеспрямовано атакують українські ЗМІ та інтернет-сайти, – представниця ОБСЄ зі свободи ЗМІ

    У новому звіті представниці ОБСЄ зі свободи ЗМІ Терези Рібейро наголошується, що українські ЗМІ та Інтернет-інфраструктура є цілеспрямованою мішенню російських збройних сил.

    Своїми діями росія намагається заборонити доступ до інформації, в тому числі за допомогою кібератак, йдеться у документі, про який повідомляє сайт Міністерства культури та інформаційної політики України.

    У звіті від 12 квітня йдеться про незаконне затримання та зникнення 21 журналіста та громадського активіста, включаючи українського перекладача і фіксера для «Радіо Франція», якого російські війська тримали у полоні дев’ять днів. Повідомляється, як його «залишили в крижаному погребі, неодноразово били залізним прутом і прикладами, катували електрикою, позбавляли їжі на 48 годин і піддавали імітаційній страті».

    Представниця ОБСЄ закликала прийняти всіх можливих заходів для захисту ЗМІ, медіа та інтернет-інфраструктури від російських атак, а також посилити підтримку в різних формах з боку міжнародної спільноти для забезпечення стабільності ЗМІ в Україні.

    Очікується, що найближчим часом звіт буде представлено на рівні Постійної ради ОБСЄ.

    Нагадаємо, колишній полонений український боєць відсудив мільйон у росії. Також проти Росії воюють 700 тисяч українців.

    Найсвіжіше

    Популярне