Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишній полонений український боєць відсудив мільйон у росії

    Колишній військовополонений та учасник бойових дій Володимир Фоміцький виграв суд проти росії. Позов бійця задовільнив Довгинцівський районний суд Кривого Рогу.

    Про це повідомив його адвокат Дмитро Чернеш у коментарі «Радіо Свобода».

    Суд вирішив стягнути з росії та акціонерного товариства «Міжнародний резервний банк» (колишнього «Сбербанку») на користь Фоміцького один мільйон гривень компенсації за моральну шкоду. Рішення суду вже набуло чинності і позивач отримав на руки відповідний документ. Термін апеляції минув.

    «Тепер будем реалізовувати рішення суду на практиці. Виконавчі органи мають забезпечити виконання цього рішення, де б ці гроші не лежали, навіть по світу», — сказав Чернеш. За його словами, механізмів цілком достатньо. Адвокат додав, що тепер цим же шляхом може йти кожен громадянин України, який постраждав від агресії росії.

    Що це за справа?

    Учасник бойових дій на Донбасі Володимир Фоміцький із Кривого Рогу — доброволець батальйону «Кривбас». Як він розповів, його взяли в полон російські силовики при виході з «Іловайського котла» 2014 року. Він пробув у заручниках російсько-окупаційних сил 10 днів, а після звільнення Фоміцького визнали непридатним до військової служби.

    Експолонений вирішив позиватися до держави росії в особі її посольства в Україні, а також до російського банку, який міг би виплатити кошти. Судовий розгляд тривав майже два роки. Позов проти росії чоловік спрямував також до Європейського суду з прав людини.

    Найсвіжіше

    Популярне