Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій розповів, що зрікся б патріаршества, якби був на місці Кіріла

    Вселенський патріарх Варфоломій зрікся б престолу, якби перебував на місці московського патріарха Кіріла. Діяти так, як Гундяєв, означає чинити всупереч духу Євангелія.

    Слова патріарха Варфоломія цитує єрарх Римо-Католицької Церкви архиєпископ Ґондецький Станіслав, передає пресслужба УГКЦ.

    «Під час розмови я його запитав, що б він, як Патріарх Константинополя, зробив на місці Патріарха Кіріла? І він миттєво відповів: “Я б зрікся посту Патріарха, бо те, що діється, не є в дусі Євангелія”. Це дуже мені заімпонувало», – розповідає архиєпископ Ґондецький.

    Архієпископ РКЦ мав з ним 45-хвилинну зустріч із патріархом Варфоломієм

    «… він надзвичайно цікава людина, дуже інтелігентна, дуже цікавиться світом, і Польщею зокрема. У програмі його візиту також була зустріч з українськими біженцями. Він приймав їх надзвичайно просто і сердечно. Потім ми зробили спільну заяву стосовно подій в Україні, він – зі свого боку, я – зі свого. Він віддавна відомий своїм засудом війни в Україні. Принагідно тут і видно різницю між православ’ям грецьким і православ’ям московським.», – зауважив архієпископ Ґондецький Станіслав щодо патріарха.

    Нагадаємо, раніше патріарх Варфоломій розповів, що обов’язок Православної Церкви – служити справі миру. Також матері та дружини захисників «Азовсталі» зустрілися з Вселенським патріархом Варфоломієм.

    Найсвіжіше

    Популярне