Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Харківщині окупанти викрали і катують баптистського пастора

    У місті Балаклея Харківської області 17 травня російські війська викрали Олександра Салфетнікова, пастора баптистської церкви «Світло Євангелія». Служителя сильно б’ють та катують, вимагаючи визнати, що він причетний до американської розвідки та розбещував молодь.

    Про це інформує “Слово про слово” з посиланням на vsirazom.ua.

    У Балаклею окупанти зайшли майже одразу після початку повномасштабної війни. Багато служителів і прихожан Церкви євангельських християн-баптистів виїхало, однак пастор Олександр Сафетніков вирішив залишитися у місті та допомагати нужденним.

    Служитель активно роздавав гуманітарну допомогу, зокрема харчові продукти та медикаменти.

    Згодом, 17 травня, російські загарбники викрали пастора. Окупанти його катують та сильно б’ють. Вони вимагають, щоб служитель зізнався у причетності до американської розвідки та що він нібито розбещував молодь.

    Олександр Сафетніков почувається дуже погано й потребує госпіталізації. Йому навіть викликали швидку допомогу, але російські військові не дозволили відвезти служителя до лікарні.

    З баптистським пастором досі немає зв’язку.

    Як зазначає громадянський рух «Всі разом!», ця страшна історія розповсюджується соціальними мережами та набуває розголосу. У своїх публікаціях приватні користувачі та уся християнська спільнота закликають молитися за пастора, за збереження його життя та надприродне підкріплення для сім’ї Олександра.

    Знайомий пастора Анатолій розповідає: “«…пастор [Олександр] лишився, тому що кілька людей не змогли виїхати. Хто через старість або через хворобу. А хтось просто не захотів лишити свій будинок. І зараз із ним немає зв’язку. Де він після арешту – невідомо. До нього нікого не пускають. Ми можемо допомогти тільки нашими молитвами до Господа. Щоб Він підтримав його, захистив, втішив. А також його жінку та дітей. Щоб він ще міг попрацювати на ниві Божій».

    Рух «Всі разом!» наголосив, що зараз найголовніше, щоб пастор був на волі: «Міжнародна спільнота і вся Україна вимагає якнайшвидшого звільнення пастора Олександра Салфетнікова. Його викрадення вже набуло широкого розголосу із головною вимогою: пастор Олександр Салфетніков має бути невідкладно звільнений з полону!».

    Найсвіжіше

    Популярне